Joey Snijders

Na 25 jaar is er weer nieuw leven ingeblazen.

 

Hilversums Elftal moet de onderlinge band tussen voetbalclubs verder verstevigen.Natuurlijk hebben de Hilversums voetbalclubs hun onderlinge rivaliteit. Dat hoort bij het spelletje. Maar de clubs gaan ook prima door één deur. De liefde voor voetbal is een gemeenschappelijke deler voor de leden en de bestuurders van de verenigingen. HvH/vH heeft dan ook het initiatief genomen om weer een Hilversums elftal in het leven te roepen. Een elftal dat bestaat uit de beste spelers die beschikbaar worden gesteld door de Hilversumse verenigingen die aan het project meewerken.Het is de bedoeling dat het Hilversums Elftal in de toekomst twee wedstrijden per jaar gaat spelen.Maar, hoe kom je zover, hoe krijg je dit voor elkaar?

Drie maanden geleden opperde het bestuur van HvH/vH het idee om te kijken hoe wij de banden tussen de Hilversumse clubs weer of beter konden aantrekken. We zagen de afgelopen periode links en rechts de nodige initiatieven voorbij komen op de site. Reünie Oranje Leeuwen, Zaalvoetbalvereniging Triangel, zelfs een jeugdelftal van De Zebra’s, enkele jubileumfeesten(o.a.70 jaar OSO). Zelf mochten wij(HvH) tijdens het Henk Pel toernooi een intermezzo wedstrijd spelen. Dorpsderby’s worden weer aangekondigd met mooie affiches, de publieke belangstelling voor de Hilversumse clubs komt gestaag terug ook dat is duidelijk zichtbaar. En uiteraard mooi om te zien. Onze eerste stap was dan ook de trainers van onze 9 1e elftallen te benaderen of zij iets voor dit plan voelde? Met het verzoek praat er eens intern over(bestuur).

Verbazing is misschien niet het juiste woord maar de positieve terugkoppelingen was wel verbazingwekkend. Het merendeel van de clubs was direct laaiend enthousiast, voor ons een teken om vanaf dat moment het project in beweging te zetten. Het begin was er, medewerking van meerdere Hilversumse verenigingen(standaardelftallen). Ideeën en suggesties werden uitgewisseld. Alles werd op een rijtje gezet. We waren er uit. Het Hilversums elftal was geboren!! Alleen miste wij nog 1 punt, komen we zo op terug. Als eerste werd een organisatiecomité van HvH in het leven geroepen, de taken moe(s)ten toch verdeeld worden; Eric Zijlstra en William Puyk(namens het bestuur van HvH en vH, o.a. contactpersonen trainers, sponsors), Alexander de Nooy(contactpersoon stichting), William Manuputty( contactpersoon gemeente), Florentina Hofman en Lida Zoetekouw( contact personen Accommodatie), namen zitting in het organisatiecomité. De organisatie heeft vanaf dat moment d.m.v. mailverkeer wekelijks contact met trainers, ass.trainers en enkele teammanagers. De samenwerking loopt gesmeerd, zoals ze dat zo mooi zeggen. TEAMWORK! Terugkomend op die ene missing link(punt). Voor wie of wat gaan wij eigenlijk voetballen? De organisatie rond het Hilversums elftal besloot unaniem om voor goede doelen te gaan spelen, stichtingen die de centjes hard nodig hebben. Het Hilv.elftal gaat daar zijn steentje dus aan bijdrage! Met als resultaat dat, zie affiche; Keep on fighting nah de eerste stichting wordt waarvoor het team gaat spelen. Na de feestdagen gaan wij steeds meer bekend maken over het totale project, te beginnen bij de stichting. Achter de schermen zijn wij nog steeds druk bezig en dat zal zeker tot aan de wedstrijd duren, maar alles loopt op rolletjes!! We gaan er een happening van maken!!

Organisatie Hilversum Selectie, in het belang van het Hilversum voetbal


Het is zover! Na 25 jaar gaat het Hilversums elftal weer een benefietwedstrijd spelen!

Enwel op 22 maart 2017 voor de stichting Keep on fighting nah.

Een stichting door Rob Snijders(oud trainer SV Olympia’25) in het leven geroepen.

Rob besloot deze stichting op te richten n.a.v. het vreselijke ongeval van zijn zoon Joey Snijders!

Wat kunnen wij over Joey zeggen;

Joey is geboren op 8 februari 1987. Samen met zijn vader Rob, moeder Sylvia en zijn broer Dave vormen zij een hecht en sportief gezin. Joey ontwikkelde zich als een leuke, slimme en sportieve jongen die al vroeg wist wat hij later wilde gaan doen.

Hersenbloeding

De doelen die hij zich had voorgenomen heeft hij behaald en genoot van een mooi en goed leven. Alles was goed gepland, zijn privéleven, zijn voetbalcarrière, en de dingen die hij nog wilde gaan doen in de toekomst.

Hij had zich zelfs al opgegeven voor de cursus TC2 om na zijn tijd als voetballer een trainerscarrière te gaan beginnen.

Op 15 februari 2015 spatte alles wat hij had opgebouwd uiteen. In zijn auto kreeg hij spontaan een hersenbloeding waardoor hij met de auto over de kop sloeg en daardoor ook nog een 2e trauma opliep!

 

Een mooi bericht op de FB pagina van Rob Snijders.

Geschreven door de dochter van Theo Lepelblad, Delany, zo mooi!

Wonder handen noemen wij het. Zelf is mijn vader veel te bescheiden, ' Ik doe wat ik kan meer niet'.

Maar de daden die hij verricht zijn toch wel heel bijzonder. De afgelopen maanden is Theo Rudy Lepelblad bezig geweest met Joey, een jonge voetballer die door een hersenbloeding een auto ongeluk kreeg en in coma raakte. De artsen wisten niet in welke positie hij terug zou komen.

Mijn vader is een sportmasseur en heeft het voetbalteam, waaronder Joey tijdens de trainingen vaak behandelingen gegeven. Simpele spier behandelingen.

Hij is na het ongeluk langs geweest bij Joey. En gaf hem zo een behandeling. Joey kon niet terug praten maar hij gaf wel seintjes naar mijn vader toe. Seintjes als in zijn hand knijpen en zijn ogen gingen open.

De artsen geloofde het niet tot dat ze het zelf zagen. Joey reageerde op de behandelingen.

Naast die behandelingen zijn de artsen ook druk bezig geweest.

Joey is uit zijn coma en zit nu in een rolstoel. Hij is stappen aan het maken.

 

Stichting;

In de revalidatieperiode van Joey is het initiatief ontstaan om een stichting op te richten.

De achtergrond hiervan is enerzijds om geld in te zamelen voor een stabiele toekomst voor Joey. Anderzijds is de familie Snijders er ook achter gekomen dat er heel weinig is geregeld voor de patiënten met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) in de leeftijdscategorie van 25 t/m 35 jaar.

Met de oprichting van de stichting wil men, als aanvulling op de zorg voor Joey, aandacht vragen, en (financiële) hulp bieden voor deze groep mensen, die nog een groot deel van hun leven voor zich hebben.

Inmiddels is de stichting Keep on Fighting NAH daadwerkelijk opgericht(maart 2016). De stichting heeft dus twee belangrijke pijlers. De eerste is om financiële middelen te vergaren die Joey ondersteunen op

medisch en sociaal-maatschappelijk gebied. De tweede pijler is het geven van voorlichting, (financiële) hulp bieden en het onder de aandacht brengen van de groep mensen met N.A.H. in de leeftijd van 25 t/m 35 jaar.

Op de website van de stichting valt uiteraard meer te lezen. www.keeponfighting.nl

 

Hier gaat het Hilversums elftal op 22 maart dus voor spelen.

Joey zal, onder begeleiding, samen met Burgemeester Broertjes op 22 maart 2017 de aftrap verrichten.

Om deze avond nog duidelijker in het teken van 'nah' te zetten, zal het zoontje van Wasmeertrainer Martijn Donker als mascotte fungeren van het Hilversums elftal..

Waarom?

Marciano Donker, 3,5 oud werd vlak na zijn geboorte getroffen door een herseninfarct, tijdens de geboorte deden zich al enkele complicaties voor, o.a. zijn suikerspiegel, die was niet goed.

Door een bloedprop in zijn hoofdje is 20 procent van zijn hersens afgestorven. Waardoor hij aan de linkerkant spastisch (spier ook wel CP benoemt cerebrale parese) is.

Marciano heeft door al deze complicaties er tevens een spraakgebrek aan overgehouden.

Net als Joey revalideert ook Marciano, echter doet onze andere Hilversumse strijder dit in Trappenberg!

Het organisatiecomité.